Ευεργέτες

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων από την ημέρα της θεμελιώσεως του έως και σήμερα θεμελιώνεται, δημιουργείται, εγκαινιάζεται και πορεύεται προς την αιωνιότητα μόνο από το δίλεπτο και το δεκαράκι του κάθε ενός ενορίτη και όχι μόνο. Μέσα από το υστέρημα τους οι ενορίτες των Αγίων Αποστόλων αλλά και οι ευσεβείς χριστιανοί της Ρόδου δημιούργησαν ένα Ιερό Ναό κόσμημα αντάξιο της ψυχής και της καρδιάς τους. Και λέω, όλοι οι ευσεβείς χριστιανοί της Ρόδου, διότι μέσα από τους εράνους που πραγματοποίησε η ερανική επιτροπή του Ιερού Ναού, προσέφερε όλη η Ρόδος από το υστέρημα της. Και πραγματικά εκτός της συνοικίας των Αγίων Αποστόλων, προσέφεραν στη δημιουργία και αποπεράτωση αυτού του ευλογημένου Ιερού Ναού, όλη η πόλη και τα χωριά της πανέμορφής μας Ρόδου.
Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων εκτός από το υστέρημα του κάθε Ρόδιου και ευσεβή πιστού, υπήρξε και το μεγάλο υστέρημα δύο μεγάλων ευεργετών, οι οποίοι προσέφεραν τον οβολό τους εκεί που μπορούσαν να καλύψουν κάποιες μεγάλες ανάγκες της Εκκλησίας, έτσι ώστε το έργο απερίσπαστα να μπορεί συνεχώς να πορεύεται με τη βοήθεια του Θεού. Αυτοί οι ευεργέτες δεν είναι άλλοι από τους:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΤΖΗΔΟΥΛΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗ

ΕΥΔΟΚΙΑ ΓΟΜΠΟΥ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ
…………………………………

Ένα μεγάλο ευχαριστώ της Εκκλησίας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, γνωστούς και άγνωστους, άνδρες και γυναίκες που μέσα από το βίωμα της πίστης τους γίνονται κτήτορες του Ναού του Θεού!!!
Μια από τις κυρίες της ενορίας μας που προσέφερε πρώτη τις υπηρεσίες της στην Εκκλησία των ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, είναι η
κ. ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ. Μιλάμε για το 1988, πριν κτιστεί ο Ιερός Ναός μας. Βρισκόμασταν ακόμη σε ένα από τα μαγαζιά του Δήμου όπου είχαμε στεγάσει την Εκκλησία μας. Από εκεί λοιπόν η κ. ΕΙΡΗΝΗ αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο του ψαλτηρίου, μας βοήθησε για αρκετά χρόνια μέχρι να βρεθεί ψάλτης. Για το εθελοντικό της έργο βραβεύτηκε από την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΟΔΟΥ το 2007 μαζί με τα άτομα της ερανικής επιτροπής.