Εδώ παππάς, εκεί παππάς, που είναι ο Δήμαρχος;

Κυριακή, Ιούλιος 31, 2016 - 13:15

Μέσα σε αυτήν την άθλια πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική κρίση, αλλά προπάντων μέσα σε αυτήν την ηθική κατάπτωση, ο Έλληνας βιώνει την πλήρη εγκατάλειψη σε όλα τα επίπεδα δομών, οργάνωσης, φορέων, θεσμών, αλλά και ανθρώπων που ακολουθούν ακριβώς μαζοποιημένα μία γραμμή της πλήρους αποχαύνωσης του Έλληνα με υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις άκαιρες και άκυρες, προσπαθώντας έτσι να διατηρηθούν στις ψηλές και εύθραυστες καρέκλες τους ως ανδρείκελα και πρεσβευτές της νέας παγκόσμιας τάξης.
Είμαι Ρόδιος, Έλληνας πολίτης και ιερωμένος εδώ και 18 συναπτά έτη, συνειδητοποιημένος Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος που έμαθα μέσα από το σχολείο και την οικογένειά μου αυτό που έμαθαν και ξέχασαν οι περισσότεροι πολιτικοί άρχοντες σε εθνικό και τοπικό επίπεδο που μας κυβερνούν.
Έμαθα, δηλαδή, να πρεσβεύω την αλήθεια και να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου εκεί που μου αναλογούν!
Απευθύνομαι ως ιερέας του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Ρόδου σε εσάς κύριε και καλέ μας Δήμαρχε. Αγαπώ την περιοχή των Αγίων Αποστόλων, αφού ζω σε αυτήν 30 ολόκληρα χρόνια. Είμαι ενορίτης αυτής, διετέλεσα επίτροπος στην Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Ρόδου, είμαι θρέμμα αυτής της ενορίας, στην οποία γαλουχήθηκα και έμαθα σε αυτήν την συνοικία, την οποία εσείς εγκαταλείψατε, την αγιογραφία, την ψαλτική και την ιεροσύνη, αφού έχω ιερωθεί και βρίσκομαι σε αυτή την ευλογημένη ενορία ως ιερέας κύριε και καλέ μας Δήμαρχε. Έμαθα να αγωνίζομαι σε όλα τα επίπεδα από ανθρώπους που γνώρισα και αγωνίστηκαν για να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις εδώ και 30 χρόνια για την ανάπτυξη αυτής της γειτονιάς. Μέσα από αυτήν την αγωνιστικότητα οι άνθρωπο αυτοί μπόρεσαν και δημιούργησαν Εκκλησία και ενορία, πρότυπο, σε ολόκληρη τη Ρόδο. Πώς λοιπόν να μην αγωνίζομαι για την παραπέρα ανάπτυξη και πρόοδό της, αφού το θεωρώ καθήκον μου ως Έλληνας πολίτης (πολιτικό ον κατά τον Αριστοτέλη) και ως ιερωμένος σε αυτήν την ευλογημένη συνοικία που σας ψήφισε, σας στήριξε και εσείς την προδώσατε! Τί σας είπαμε κύριε Δήμαρχε και δεν σας άρεσε; Φυσικά την αλήθεια. Ότι βρωμίσαμε, μας έφαγαν τα σκουπίδια και μας σκοτώνουν τα ναρκωτικά χωρίς να νοιάζεστε ακόμη και για το φωτισμό αυτής της περιοχής, αφήνοντας χωρίς λάμπες τους φανούς της Δ.Ε.Η.. θα μου πείτε πως όλη η πόλη έχει τα ίδια προβλήματα, Παλιά Πόλη, Ροδίνι, Μανδράκι..... τί να γίνει; Εμείς διορθώσαμε το ανάστημά μας και σας ζητήσαμε βοήθεια! Τί να κάνουμε; Όμως εσείς είσαστε ο Δήμαρχος εκτός αν το ξεχάσατε ή σας έκαναν να το ξεχάσετε κάποιοι γλύφτες και εμετικοί κόλακες Αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι και οδηγοί του Δήμου που σας περιτριγυρίζουν και εξαιτίας αυτών κόπηκε το συσσίτιο φτωχών ανθρώπων στους Αγίους Αποστόλους. Στο Δήμαρχό μας απευθυνθήκαμε και μας αντιμετωπίσατε στα κανάλια, στα οποία βγήκατε, με εγωπάθεια, ναρκισσισμό, ωχαδερφισμό και ως ρίψασπις, μετακινήσατε τις ευθύνες σας, αφού ζείτε στον απόλυτο ιδεατό σας κόσμο, στο κράτος, την περιφέρεια, αλλά και σε μένα τον ταπεινό και φτωχό ιερέα της φτωχής και ευλογημένης ενορίας των Αγίων Αποστόλων.
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους κύριε και καλέ μας Δήμαρχε......., τί άλλο μπορεί να σας κάνει ένας ιερέας και μία ενορία για να σας ξελασπώσει από τις δικές σας ευθύνες περισσότερο από το να παίρνει την κατάσταση στα χέρια της; Μέσα από το Πνευματικό μας Κέντρο ταΐζαμε με το συσσίτιο του κυρίου Νικολαΐδη δικούς σας πολίτες εκτός της συνοικίας των Αγίων Αποστόλων. Τροφοδοτούσαμε με το συσσίτιο τα Κ.Η.Φ.Η. των ηλικιωμένων της περιοχής μας, αφού εσείς τους είχατε παρατήσει στην τύχη τους χωρίς καθημερινό φαγητό. Με εθελοντές της Εκκλησίας συνεχώς καθαρίζουμε τον έξω από την αυλή της εκκλησίας χώρο, αλλά και το μνημείο του συνοικισμού. Διοργανώνουμε εδώ και χρόνια εθελοντική διδασκαλία μαθημάτων για άπορα παιδιά, αφού ανοίξαμε και εργαστήρια εκμάθησης αγιογραφίας και χειροτεχνίας. Έτσι ανταποκρινόμαστε ως εθελοντές εκεί όπου εσείς μουτζουρώνετε και κακοποιείτε την εικόνα της περιοχής μας! Προσπαθούμε σαν να είμαστε τα δικά σας μάτια στην περιοχή να σας ευαισθητοποιήσουμε  για την κατάσταση των ναρκωτικών και σκουπιδιών της περιοχής μας, την οποία εγκαταλείψατε στο έλεος της! Ντρέπομαι και θλίβομαι κύριε και καλέ μας Δήμαρχε που αντί να μας υποστηρίξετε και να μας έχετε δίπλα σας ως χέρι βοηθείας, αντίθετα εγωιστικά και ξιπασμένα μας λοιδορείτε και μας συκοφαντείτε. Μήπως κύριε Δήμαρχε μπλέξατε τους ρόλους, αφού ο παππάς της ενορίας θέλετε να μαζεύει τους εμπόρους ναρκωτικών, ο παππάς της μαζεύει τα σκουπίδια, ο παππάς να σιτίζει και να φροντίζει τους πολίτες σας, ο παππάς να σιτίζει τα Κ.Η.Φ.Η. ηλικιωμένων της περιοχής; Τελικά αυτός ο παππάς τί είναι για εσάς; Μήπως αντιστρέψατε κυρίως τους ρόλους και γίνατε εσείς ο παππάς και εγώ ο Δήμαρχος;
Τελικά εδώ παππάς, εκεί παππάς, πού είναι ο Δήμαρχος;
 

Προσθήκη νέου σχολίου