Omega TV Rodou …………..ευχαριστούμε!!!

Κυριακή, Απρίλιος 26, 2020 - 13:30

Omega tv rodou …………..ευχαριστούμε!!!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Η κρίση είναι μια παροδική κατάσταση η οποία αποσταθεροποιεί το άτομο, το οποίο έρχεται αντιμέτωπο με μια απειλητική περίσταση, που την αντιλαμβάνεται ως σημαντική. Επιπλέον, εκείνη τουλάχιστον τη στιγμή που συμβαίνει, δεν μπορεί ούτε να την αποφύγει ούτε να την επιλύσει με τις συνήθεις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων που διαθέτει.

Αυτή η παγκόσμια πανδημία, χωρίς αμφιβολία, έχει τα χαρακτηριστικά Βιβλικής καταστροφής. Παραμερίστηκε ή λησμονήθηκε ο Θεός από τον σύγχρονο άνθρωπο, παρασυρόμενος από τους ταχύτατους (ηλεκτρονικούς) ρυθμούς της ζωής του.

Ο πνευματικός άνθρωπος, όμως, ο «εν Χριστώ» άνθρωπος βλέπει διαφορετικά τα τεκταινόμενα και αξιολογεί με «πνευματικό μάτι» τις ανθρώπινες καταστάσεις.

Ο πνευματικός άνθρωπος βλέπει βαθύτερα, καθώς διαβλέπει πίσω από τα επιφαινόμενα την ουσία των πραγμάτων και των γεγονότων και ανάγεται ο νούς του αμέσως στον Θεό, βλέποντας τις ψυχοπνευματικές ωφέλειες πίσω από κάθε δυσκολία και δοκιμασία. Κι αυτό, γιατί έχει διάκριση και μνήμη Θεού. Και πνευματικός άνθρωπος, η ζωή και ο Θεός μας έχει αποδείξει, πως δεν είναι μόνο αυτός που φορά τα ράσα ως ιερέας,  αλλά σε όλες τις φάσεις της ζωής μας άνθρωποι καθημερινοί και απλοί, μας περιβάλλουν και κυκλοφορούν μεταξύ μας χωρίς να το νιώθουμε, με την αγάπη και την εμπιστοσύνη στον λόγο και τις πράξεις τους!

Η προσευχή είναι το απαύγασμα της αγάπης του πνευματικού ανθρώπου και μέσω αυτής εμφανίζεται  ο Χριστός στο πρόσωπο αυτών  των ανθρώπων την στιγμή που Τον επικαλούνται, για να τους δείξει ότι Αυτός είναι ο Θεός των όλων που δίνει χέρι βοηθείας σ’ αυτούς που προσεύχονται. Πραγματικά, όταν ο άνθρωπος κάνει υπομονή, του δίνει ο Θεός πολύ Χάρη, διότι «ο υπομένων είς τέλος ούτος σωθήσεται».

Η παρουσία του Χριστού, και η βοήθεια έκδηλη και φέτος στη ενορία των Αγίων Αποστόλων Ρόδου, όπου μέσα από μια κατάσταση που ζούμε κατ’ οικονομίαν εκκλησιαστικώς, με τις Εκκλησίες κλειστές, για την διασφάλιση του αγαθού της δημόσιας υγείας, αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν δίπλα μας διακινδυνεύοντας την υγεία τους μόνο και μόνο για να βάλουν όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, την Εκκλησία στα σπίτια μας! Και μιλάω για τη  διαδικτυακή τηλεόραση omega tv που είχαμε την χαρά εθελοντικά να μπει στα σπίτια μας, με μεγάλη ακροαματικότητα και υποδοχή από το χριστιανικό πλήρωμα !

Ως ιερέας λοιπόν των Αγίων Αποστόλων Ρόδου, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου πρώτα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ.ΚΥΡΙΛΛΟ,  για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε δίνοντας μας την άδεια να βγαίνουμε ζωντανά όλη την Αγία και Μεγάλη εβδομάδα από την τηλεόραση omega tv, αποδεικνύοντας πως είναι πραγματικά κοντά μας, όποτε τον χρειαστούμε!

Να ευχαριστήσω την τηλεόραση omega tv και ιδιαίτερα τον κύριο Μυστιλόγλου Γιώργο, που μέσα από μια συζήτηση που είχαμε ,πήρε την πρωτοβουλία να μας καλύψει τηλεοπτικά. Ένας άνθρωπος που με τον τρόπο του βρίσκεται πάντα δίπλα στην  Εκκλησία και την ενορία μας.

Να ευχαριστήσω όμως κι ένα, ένα προσωπικά τα μέλη του συνεργείου που κάλυψαν άψογα τεχνικά και με ζωντάνια  εικόνας, ως επαγγελματίες, τις ιερές ακολουθίες μας! Ευχαριστούμε τους κυρίους Αντώνη Μυστιλόγλου , Βαγγέλη Χατζηκέλη και Νίκο Μανιαδάκη!

Να ευχαριστήσω όμως και τους άξιους καλλικέλαδους ψάλτες μου, τους κυρίους  Νεκτάριο Χατζησάββα και Νικόλαο Τσιμέτα που στέκονται τόσα χρόνια με αγάπη δίπλα μου!

Δεν πρέπει όμως να λησμονήσω και τους επιτρόπους μου που με κατανόηση, βράχοι δίπλα μου, δεν συμμετείχαν φέτος στις Ιερές ακολουθίες, αφού είμασταν μέσα στην Εκκλησία, τόσοι όσοι έπρεπε να είμαστε και δεν μπορούσαμε να υπερβούμε  αυτόν τον αριθμό!

Επίσης να ευχαριστήσω την ομάδα νέων των Αγίων Αποστόλων Ρόδου, για τη βοήθειά και συμπαράστασή τους, να μοιράσουν στον κόσμο τα βάια και το Άγιο Ευχέλαιο με τάξη και ασφάλεια.

Προπάντων όμως να ευχαριστήσω όλη την ενορία μου για την πειθαρχία που έδειξε  και έτσι για άλλη μια φορά απέδειξε πως είμαστε οι Άγιοι Απόστολοι, μια ζωντανή, αγαπητική και τολμηρή ενορία, της Παύλειας Εκκλησίας του Χριστού….!!!

 

 

                                                                                              ΠΑΪΣΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗΣ

                                    ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ.ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

Προσθήκη νέου σχολίου